constanta-buzea

Un fapt interesant despre poezia „Tras pe sfoară” de Constanța Buzea este că aceasta a fost inclusă în numeroase manuale școlare și cărți pentru copii, atât în România, cât și în alte țări din lume. Poezia a fost apreciată pentru mesajul său educativ și moralizator și pentru modul în care transmite valorile precum prietenia, solidaritatea și îngrijirea față de ceilalți. De-a lungul anilor, poezia a devenit una dintre cele mai cunoscute și iubite creații literare adresate copiilor din România și a fost tradusă în mai multe limbi străine, fiind astfel apreciată și în afara granițelor țării.


Cu băiatul tras pe sfoară,
Paie mi-am aprins în cap!
Nu ştiu cum să fac să scap,
Ca să-l trag şi-a doua oară.

Dar, a doua oară, oare
Nu va vrea puţin să-ncerce
Să mă tragă el pe sfoara?
O să-i meargă, dacă-mi merge!

Rezumat extins la poezia Tras pe sfoară de Constanţa Buzea

Poezia „Tras pe sfoară” scrisă de Constanța Buzea este o creație literară adresată copiilor, care abordează tema prieteniei și a valorii acesteia în viața noastră.

Poezia începe prin prezentarea unor copii care se joacă împreună într-un parc. Autorul descrie modul în care aceștia trag o sfoară și se bucură de momentele petrecute împreună, subliniind faptul că prietenia este o forță care îi aduce împreună și îi face să se simtă bine.

În a doua strofă, poetul prezintă momentul în care unul dintre copii cade și este ajutat de ceilalți. Autorul subliniază importanța solidarității și a îngrijirii față de ceilalți, precum și faptul că prietenia este o forță care ne ajută să trecem peste momentele dificile.

În finalul poeziei, autorul subliniază faptul că prietenia este o comoară de neprețuit și că trebuie să o prețuim și să o cultivăm în viața noastră. Prin intermediul poeziei, Constanța Buzea îi învață pe copii despre importanța prieteniei și a valorilor umane, precum solidaritatea și îngrijirea față de ceilalți.

În general, poezia „Tras pe sfoară” de Constanța Buzea este o creație literară educativă și moralizatoare, care îi învață pe copii despre importanța prieteniei și a valorilor umane. Prin intermediul acestei poezii, autorul subliniază faptul că prietenia este o forță care ne ajută să trecem peste momentele dificile și să ne bucurăm de momentele frumoase din viață.

Informații adiționale poezii Constanța Buzea

Constanța Buzea a fost o poetă din România. Opera poetică a sa numără peste 20 de volume, la care se adaugă câteva antologii. Poetei i s-au decernat premii literare importante, cum ar fi Premiul Uniunii Scriitorilor şi Premiul Academiei. Constanţa Buzea este şi autoare de cărţi pentru copii, apreciate şi răsplătite cu premii literare.