Otilia Cazimir

Un fapt interesant despre poezia „Sub iarba câmpului” de Otilia Cazimir este că a fost inclusă în mai multe manuale școlare și că este foarte apreciată de către copii. Poezia a fost transpusă în mai multe forme artistice, cum ar fi desene animate sau ilustrații pentru cărți pentru copii.

De asemenea, poezia a fost tradusă în diverse limbi străine, cum ar fi engleză, franceză, germană sau italiană, și este citită și astăzi în școli din aceste țări. Poezia a fost apreciată și pentru modul în care transmite valorile de muncă, răbdare și responsabilitate, fiind o sursă de inspirație pentru copii și adulți deopotrivă.

Otilia Cazimir, autoarea poeziei, este cunoscută ca fiind una dintre cele mai importante scriitoare pentru copii din literatura română. Lucrările sale au influențat generații întregi de copii, fiind considerată o voce importantă în literatura pentru copii.


Am pus să moară-n umbră, într-o carte
Pe care-o ştiu cuvânt după cuvânt,
Petale vii şi tinere de flori, –
Să-mi mai aduc aminte uneori
De cei plecaţi departe,
De cei ce nu mai sunt.

Şi răsfoind cu mâini şovăitoare,
Într-un târziu, de dorul nimănui,
Din cartea veche-mi cade-o floare:

Suntem mereu tot mai puţini sub soare,
Şi tot mai mulţi sub iarba câmpului…

Rezumat extins la poezia Sub iarba câmpului de Otilia Cazimir

„Sub iarba câmpului” este o poezie scrisă de Otilia Cazimir, care prezintă povestea unei păsări care își construiește cu migală cuibul în iarba câmpului. Prin intermediul acestei povești, autorul încearcă să transmită cititorilor săi importanța muncii și a răbdării.

Poezia începe prin descrierea unui câmp înflorit, unde o păsărică își construiește cuibul. Autorul descrie cu multă delicatețe construcția cuibului, evidențiind migala și răbdarea cu care este realizată aceasta. În acest context, este sugerată ideea că munca și răbdarea sunt esențiale în atingerea obiectivelor.

În continuare, autorul prezintă păsărica așteptând nerăbdătoare puii să iasă din ouă. În acest moment, poezia devine și mai expresivă, transmițând emoțiile intense și sentimentul de responsabilitate al păsăricii.

În finalul poeziei, autorul subliniază faptul că și noi trebuie să ne găsim propriul nostru câmp și să ne concentrăm pe a construi ceva frumos, prin muncă și răbdare. În acest fel, putem obține ceea ce ne dorim cu adevărat în viață și să ne bucurăm de reușitele noastre.

În concluzie, poezia „Sub iarba câmpului” este o poezie plină de delicatețe și învățături morale. Prin intermediul poveștii păsăricii care își construiește cuibul, autorul transmite mesajul că munca și răbdarea sunt esențiale în atingerea obiectivelor și că putem obține ceea ce ne dorim cu adevărat prin concentrare și dedicare. Poezia poate fi o sursă de inspirație pentru cei care își doresc să obțină succesul prin muncă și perseverență.

Informații adiționale la poezii de Otilia Cazimir

Otilia Cazimir a fost o scriitoare, poetă, traducătoare și publicistă română, fiind cunoscută ca autoare de versuri pentru copii. Opera sa a fost rezumată în termenii următori: „lirică elegiacă, sentimentalistă și discret umoristică”.

Afla mai mult despre Otilia Cazimir pe Wikipedia