Un fapt interesant despre poezia „Și iar mi-i sufletul la tine …” de Elena Farago este că aceasta a fost inspirată de viața și experiențele personale ale poetului. Elena Farago a fost cunoscută pentru poeziile sale romantice și emoționale, care au transmis mesaje puternice de iubire și de conexiune umană.
În plus, Elena Farago a fost una dintre cele mai importante figuri ale literaturii române din secolul al XX-lea și a fost apreciată pentru operele sale care subliniază importanța valorilor umane și a iubirii. Poezia „Și iar mi-i sufletul la tine …” este una dintre cele mai cunoscute poezii ale sale și este considerată o capodoperă a literaturii române.
Aceasta a inspirat și a influențat alți scriitori și poeți români, precum Nichita Stănescu și Marin Sorescu. Poezia a fost citită și apreciată de un public larg, datorită mesajului său puternic și a stilului poetic profund și accesibil.
Şi iar mi-e sufletul la tine
Atât de-ntreg,
Atât de tot,
Că-mi sorb o lacrimă şi-mi pare
Că cere,
Mângâie,
Şi doare,
De parcă tu ai plâns-o-n mine,
De parcă ţi-am venit de tot…
Aşa! dă-mi mâinile-amândouă,
Şi ochii amândoi mi-i dă,
Deschişi adânc
Şi mult
Şi-aproape
Pân-vom închide-o sub pleoape
Aceeaşi stea topită-n două
De mult ce ia
De mult ce dă…
Şi cale gândului se-nchide
Doar lacrimile văd şi cer…
Şi nu mai am nici ochi,
Nici gură…
Pe valul mării ce mă fură
Privirile nu-şi pot deschide
Decât fereastra dinspre cer…
Rezumat extins la poezia „Şi iar mi-i sufletul la tine …” de Elena Farago
Poezia „Și iar mi-i sufletul la tine …” de Elena Farago este o meditație poetică asupra iubirii și a nostalgiei. Poezia sugerează că iubirea este un sentiment puternic și durabil, care ne poate însoți în toate etapele vieții și că nostalgiile ne poartă mereu înapoi către acele momente de fericire și împlinire.
În prima strofă, poetul descrie imaginea unei iubiri care a durat mult timp și subliniază că, deși anii au trecut, iubirea a rămas la fel de puternică. El sugerează că iubirea este o forță eternă, care ne poate însoți în toate etapele vieții.
În a doua strofă, poetul descrie imaginea unor amintiri frumoase și sugerează că acestea sunt mereu prezente în gândurile și în sufletul nostru. El subliniază importanța de a ne aminti mereu de acele momente de fericire și de împlinire, care ne pot aduce alinare și alinare în momentele dificile.
În a treia strofă, poetul descrie imaginea unei persoane iubite și sugerează că aceasta este mereu prezentă în gândurile și în sufletul său. El subliniază importanța iubirii și a legăturilor durabile care ne leagă de persoanele iubite.
În final, poetul concluzionează că iubirea este un sentiment puternic și durabil, care ne poate însoți în toate etapele vieții și că nostalgiile ne poartă mereu înapoi către acele momente de fericire și împlinire. El sugerează că trebuie să prețuim și să cultivăm iubirea și să păstrăm mereu în sufletul nostru amintirile frumoase.
În general, poezia „Și iar mi-i sufletul la tine …” de Elena Farago este o meditație poetică asupra iubirii și a nostalgiei. Poezia subliniază importanța iubirii și a legăturilor durabile care ne leagă de persoanele iubite și transmite un mesaj puternic de prețuire și cultivare a iubirii și de păstrare a amintirilor frumoase. Ea este considerată o capodoperă a literaturii române și a inspirat și a influențat alți scriitori și poeți români.
Informații adiționale poezii Elena Farago
Elena Farago a fost o poetă română care a compus poezii pentru copii. Creațiile cunoscute sunt „Cățelușul șchiop”, „Gândăcelul”, „Cloșca”, „Sfatul degetelor” și „Motanul pedepsit”.