elena-farago

Elena Farago a fost o poetă, traducătoare și jurnalistă română din secolul XX. Poezia „Scrisoare” este o meditație asupra timpului și a trecerii lui, a pierderii și a dorinței de a recupera ceva ce s-a pierdut. În această poezie, poetul se adresează persoanei iubite care a plecat și îi cere să-i trimită o scrisoare, dorind să păstreze legătura cu trecutul și cu persoana iubită. Poezia este o reflectare asupra relațiilor umane, a dorinței de a comunica și de a menține legături cu cei dragi.


Şi tot aşa pe înserate cum e acum – ţi-aduci aminte?
Stam amândoi, acum e anul… noi amândoi! ce dulce-mi sună
În gând când le aud… ce dragă îmbrăţişare de cuvinte!
E-atâta cântec într-o vorbă când ştie gândul să şi-o spună…

Noi amândoi… închide ochii când vei ajunge-aici şi-ascultă
Noi amândoi – acum e anul. – Ce dulce lacrimă şi multă
Închide gândului cărarea când vreau anume să-mi socot
Ce-s eu în aste două vorbe în care singur tu eşti tot…

Rezumat extins la poezia Scrisoare de Elena Farago

Poezia „Scrisoare” de Elena Farago este o meditație introspectivă a poetului asupra trecutului său și asupra a ceea ce a devenit astăzi. Poemul este scris sub forma unei scrisori adresate unui prieten, care poate fi citită ca o confesiune intimă. Poezia explorează tema căutării identității și a sensului vieții.

În prima strofă, poetul exprimă dorința de a întâlni persoana căreia îi scrie, pentru a-i dezvălui gândurile și sentimentele sale cele mai profunde. Ea afirmă că sufletul ei este o carte deschisă și îi cere prietenului să o ajute să înțeleagă mai bine cine este ea cu adevărat.

În a doua strofă, poeta vorbește despre trecutul său și despre cum a ajuns să fie ceea ce este astăzi. Ea recunoaște că a făcut greșeli și că a avut momente dificile, dar spune că acestea au fost necesare pentru a o ajuta să crească și să se dezvolte.

În ultima strofă, poeta se concentrează asupra prezentului și așteptărilor sale pentru viitor. Ea afirmă că este hotărâtă să își trăiască viața la maximum și să găsească sensul în tot ceea ce face.

Poezia „Scrisoare” este o explorare sinceră a complexității umane și a căutării de sine. Ea încurajează cititorii să reflecteze asupra propriilor lor experiențe și să își găsească propriul sens al vieții.

Informații adiționale poezii Elena Farago

Elena Farago a fost o poetă română care a compus poezii pentru copii. Creațiile cunoscute sunt „Cățelușul șchiop”, „Gândăcelul”, „Cloșca”, „Sfatul degetelor” și „Motanul pedepsit”.