21 de Poezii despre copilărie de Grigore Vieru

Grigore Vieru poezii despre copilarie

Grigore Vieru este unul dintre cei mai mari poeți din Republica Moldova, ale cărui poezii sunt recunoscute în întreaga lume. Printre cele mai cunoscute poezii ale sale se numără și cele despre copilărie. Poeziile despre copilărie de Grigore Vieru aduc oamenilor amintiri frumoase din timpul copilăriei lor și îi determină să reflecteze asupra timpului petrecut în acea perioadă.

  1. Copilărie de Grigore Vieru
  2. Inscripţie pe cartea copilăriei de Grigore Vieru
  3. 1 Iunie de Grigore Vieru
  4. O fetiţă de Grigore Vieru
  5. Educatoarea de Grigore Vieru
  6. De leagăn de Grigore Vieru
  7. Tata, a doua variantă de Grigore Vieru
  8. Tata, a treia variantă de Grigore Vieru
  9. Puiul de Grigore Vieru
  10. Iedul de Grigore Vieru
  11. Vaca de Grigore Vieru
  12. Racul de Grigore Vieru
  13. Ursuleţul de Grigore Vieru
  14. Căluţul de Grigore Vieru
  15. Cântec de leagăn (folclor)
  16. Jucăriile de Grigore Vieru
  17. Mama, a doua variantă de Grigore Vieru
  18. Cântecul puișorului de melc de Grigore Vieru
  19. Numărătoare de Grigore Vieru
  20. Joc de familie de Grigore Vieru
  21. Vara de Grigore Vieru

Poeziile despre copilărie de Grigore Vieru sunt scrise într-un stil simplu, dar profund, care reușește să transmită sentimente și emoții puternice. Multe dintre aceste poezii sunt dedicate copiilor, dar și adulții se pot identifica cu ele.

Grigore Vieru poezii despre copilărie

O poezie cunoscută despre copilărie de Grigore Vieru este „Copilăria noastră”. În această poezie, poetul vorbește despre timpul petrecut alături de prieteni și despre jocurile lor din copilărie. Poezia amintește de momentele pline de bucurie și inocență ale copilăriei, care rămân adânc înfipte în mintea noastră.

Un alt exemplu de poezie despre copilărie de Grigore Vieru este „Amintiri din copilărie”. Această poezie vorbește despre momentele din copilărie care ne-au format personalitatea și ne-au ajutat să devenim ce suntem astăzi. Poezia ne reamintește că orice copil are dreptul la o copilărie fericită și că ar trebui să ne amintim întotdeauna de acele momente care ne-au făcut să fim ceea ce suntem astăzi.

În concluzie, poeziile despre copilărie de Grigore Vieru sunt o comoară națională care transmite sentimente profunde despre copilărie și timpurile petrecute alături de prieteni și familie. Aceste poezii ne amintesc că, indiferent cât de mult ne-am maturizat, copilul din noi nu trebuie să moară niciodată.


Informatii aditionale despre Grigore Vieru

Vezi aici toate lista la toate poeziile lui Grigore Vieru pe povesti-online.com. Citeste mai mult despre Grigore Vieru pe Wikipedia.

Grigore Vieru a fost un poet român din Republica Moldova. În 1993 a fost ales membru corespondent al Academiei Române. Printre cele mai populare poezii: Nu am, moarte, cu tine nimic, Scrisoare din Basarabia, Mama, Cămășile, Mulțumim pentru pace, Tu iarbă, tot ai mamă?, Făptura mamei, Eminescu, Buzele mamei, Vreme de război.