Adrian-paunescu

Poezia „Noi între noi” de Adrian Păunescu a fost inclusă în coloana sonoră a filmului „Ceva bun de la viață” (2013), regizat de Dragoș Buliga și produs de Ruxandra Ion și Cristi Iacob. Filmul este o comedie romantică despre viața unui grup de prieteni din București și relațiile lor amoroase.

Poezia „Noi între noi” a fost inclusă în coloana sonoră a filmului și a fost interpretată de actorul și cântărețul român Marius Moga. Cântecul a devenit foarte popular în România, fiind apreciat pentru versurile sale puternice și pentru mesajul său despre comunicarea autentică și relațiile umane. Includerea poeziei în coloana sonoră a filmului a contribuit la popularitatea sa și a adus-o la un public mai larg.


Sînt munți între mine și tine
Și ceață și tulbure cîmp,
Plantații de cumpeni absurde
Și dansuri greoaie de plumb.

Și chiar de n-ar fi toate-acestea,
Noi tot nu am fi fericiți,
Zadarnic uzezi telegraful
Și semnele dulci îmi trimiți.

Că sînt între tine și mine
Nu numai toți munții cu nu,
Ci eu mă opun ție însăți
Și ești împotrivă și tu.

Pierdută la marginea toamnei,
Abia mai tresari în ecou,
Veni-vor adînc să te-ngroape
Ninsorile Anului Nou.

Sînt munți între mine și tine
Și cred că nu-i cale-napoi
Iubito-ntre tine și mine
Rămînem de-a pururea noi.

Rezumat extins la poezia Noi între noi de Adrian Păunescu

„Noi între noi” este o poezie scrisă de Adrian Păunescu, care abordează tema relațiilor umane și a comunicării autentice între oameni.

Poezia este împărțită în două părți, prima parte descriind disconfortul și alienarea provocate de lipsa de comunicare autentică între oameni, iar a doua parte evidențiind necesitatea de a depăși aceste obstacole și de a comunica sincer și deschis. În prima parte, autorul vorbește despre sentimentul de alienare și disconfort provocat de lipsa de comunicare sinceră între oameni. El subliniază că, deși suntem înconjurați de oameni, ne simțim uneori foarte singuri și că aceasta se datorează lipsei de comunicare autentică.

În a doua parte a poeziei, autorul îndeamnă la depășirea obstacolelor și la comunicarea sinceră și deschisă între oameni. El sugerează că trebuie să fim curajoși și să ne exprimăm sentimentele, să luptăm pentru ceea ce ne dorim și să nu ne lăsăm descurajați de obstacole. El subliniază că numai prin comunicarea sinceră și deschisă putem depăși alienarea și disconfortul provocat de lipsa de comunicare autentică.

În concluzie, poezia „Noi între noi” de Adrian Păunescu transmite un mesaj puternic despre comunicarea autentică și necesitatea de a depăși obstacolele în relațiile umane. Poezia ne amintește că trebuie să fim curajoși și să ne exprimăm sentimentele, să luptăm pentru ceea ce ne dorim și să nu ne lăsăm descurajați de obstacole. Numai prin comunicarea sinceră și deschisă putem depăși alienarea și disconfortul provocat de lipsa de comunicare autentică.

Un fapt divers despre această poezie este că a fost inclusă într-un spectacol de teatru muzical intitulat „Noi între noi” (2014), prezentat la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, România. Spectacolul a fost conceput ca o explorare a temei comunicării autentice și a relațiilor umane și a combinat elemente de teatru, muzică și dans pentru a crea o experiență emoționantă și interactivă. Poezia „Noi între noi” a fost recitată de actorii din spectacol și a fost pusă în valoare de muzica și dansul care au însoțit spectacolul. Spectacolul a fost un succes la publicul din Craiova și a adus poezia lui Păunescu la un public mai larg, contribuind la popularitatea sa.


Informații adiționale despre Adrian Păunescu

Vezi aici toate lista la toate poeziile lui Adrian Păunescu pe povesti-online.com. Citeste mai mult despre Adrian Paunescu pe Wikipedia.

A debutat ca autor literar în anul 1960. Autorul a peste cincizeci de cărți, în majoritate volume de versuri, Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeți români contemporani deși a fost născut în Basarabia.