vasile-alecsandri

Un fapt divers interesant despre poezia „Frunză verde de alună” de Vasile Alecsandri este acela că aceasta a devenit un simbol al frumuseții și al sensibilității artistice românești. Poezia a fost interpretată de mulți artiști și interpreți români și a fost inclusă în diferite spectacole de teatru, concerte și alte producții artistice. De asemenea, poezia a fost adaptată în diferite forme artistice, inclusiv în filme și în muzică.

De exemplu, poezia a fost interpretată de către cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Tănase și a fost inclusă în coloana sonoră a unui film artistic românesc din anii ’60. Această popularitate demonstrează puterea și valoarea poeziei lui Vasile Alecsandri ca sursă de inspirație și ca mijloc de comunicare a unor mesaje puternice și valoroase, care au putut fi transmise și apreciate de-a lungul timpului.


Frunză verde de alună;
Decât c-un tată ş-o mumă,
Mai bine cu-o mândră bună.
Ea de vede că ţi-e rău,
Îţi face leacuri mereu
Şi le-aduce în gura ei
De-o săruţi pe când le bei.
Iar de vede că ţi-e bine,
Te strânge-n braţe la sine
De-ţi râde inima-n tine!

Rezumat extins la poezia Frunză verde de alună de Vasile Alecsandri

Poezia „Frunză verde de alună” de Vasile Alecsandri este o operă poetică care explorează tema iubirii, a naturii și a frumuseții, prin intermediul metaforelor și comparațiilor cu elemente naturale. Publicată în anul 1844, aceasta este o poezie în care autorul descrie imaginea unei frunze verzi de alună și sugerează că aceasta este o metaforă pentru iubirea și frumusețea feminină.

În poezie, autorul utilizează metaforele pentru a descrie imaginea unei frunze verzi de alună care este prinsă într-un fir de păr al unei fete. El sugerează că această imagine este o metaforă pentru frumusețea și gingășia feminină.

Autorul folosește metaforele pentru a descrie imaginea unei fete frumoase și senzuale, care își dezvăluie părul și își înșiră gândurile și sentimentele. El sugerează că această imagine este o metaforă pentru puterea și frumusețea feminină, care poate atrage și cuceri orice bărbat.

În final, autorul își exprimă admirația pentru frumusețea și gingășia feminină și sugerează că iubirea și frumusețea sunt cele mai importante lucruri din viața noastră. El sugerează că trebuie să ne bucurăm de frumusețea naturii și să ne păstrăm sentimentele sincere și curate.

În concluzie, poezia „Frunză verde de alună” de Vasile Alecsandri este o operă poetică puternică și emoționantă, care sugerează că iubirea și frumusețea feminină sunt esențiale în viața noastră. Prin intermediul metaforelor poetice puternice, autorul reușește să transmită mesajul său și să creeze o imagine poetică puternică și expresivă a unei lumi în care iubirea și frumusețea ne pot ajuta să găsim sensul și fericirea în viață.


Informații adiționale despre Vasile Alecsandri

Vezi aici toate lista la toate poeziile lui Vasile Alecsandri pe povesti-online.com. Citeste mai mult despre Vasile Alecsandri pe Wikipedia.

Vasile Alecsandri – poet, prozator și dramaturg ce provine dintr-o familie boierească. Grațios și echilibrat, discret, atent la armonia ansamblului și fin cizelator de imagini surprinse fugitiv în evanescența anotimpurilor (Iarna, Sania, Malul Siretului), sensibil la farmecul naturii adevarate, dar și la sugestiile rafinate ale unui obiect de artă.