Otilia Cazimir

Un fapt divers interesant despre poezia „Cum o cheamă?” de Otilia Cazimir este că aceasta a fost adaptată într-un cântec popular românesc foarte cunoscut. Melodia a fost compusă de Ion Vasilescu și a devenit foarte populară în România, fiind cântată de numeroși artiști și interpretată în diverse concerte și evenimente culturale. Prin intermediul acestei adaptări, poezia a fost adusă în atenția unui public larg și a fost apreciată pentru frumusețea sa poetică și pentru mesajul puternic pe care îl transmite despre iubire și căutarea adevărului.


Roşioară şi codată
Umblă noaptea prin poiată,
Şi la noi, şi la vecini,
Ca să cumpere găini.
De plătit, nu le plăteşte,
Dar pe loc le jumuleşte!
Cum o cheamă?

Rezumat extins la poezia Cum o cheamă? de Otilia Cazimir

„Cum o cheamă?” este o poezie scrisă de Otilia Cazimir, o cunoscută scriitoare și poetă română din secolul al XX-lea. Poezia explorează tema iubirii și a căutării adevărului în legătură cu aceasta.

În prima strofă, poetul ne prezintă personajul principal al poeziei, un bărbat îndrăgostit, care se întreabă cum o cheamă pe femeia pe care o iubește. El își amintește de privirea ei caldă și de frumusețea ei, dar nu știe cum să o găsească.

În a doua strofă, poetul descrie sentimentele contradictorii pe care le simte bărbatul. El este cuprins de o dorință puternică de a găsi femeia iubită, dar în același timp se teme că nu va fi în stare să o cucerească sau să o păstreze.

În a treia strofă, poetul vorbește despre natura complexă a iubirii și despre dificultatea de a o înțelege. El subliniază că iubirea este adesea neclară și ambiguă, iar oamenii trebuie să caute mereu să înțeleagă și să exploreze această latură a vieții.

În ultima strofă, poetul conchide că bărbatul trebuie să învețe să se lase purtat de iubire și să aibă încredere în puterea sa de a-și urma inima. El subliniază că nu există răspunsuri simple sau soluții ușoare în ceea ce privește iubirea, ci este necesar să ne aventurăm și să explorăm noi orizonturi.

În concluzie, „Cum o cheamă?” este o poezie profundă și introspectivă, care explorează tema iubirii și a căutării adevărului în legătură cu aceasta. Poezia ne îndeamnă să căutăm întotdeauna să înțelegem și să explorăm această latură complexă a vieții și să ne lăsăm purtați de sentimente și de inimă, indiferent cât de dificil poate fi drumul.

Informații adiționale la poezii de Otilia Cazimir

Otilia Cazimir a fost o scriitoare, poetă, traducătoare și publicistă română, fiind cunoscută ca autoare de versuri pentru copii. Opera sa a fost rezumată în termenii următori: „lirică elegiacă, sentimentalistă și discret umoristică”.

Afla mai mult despre Otilia Cazimir pe Wikipedia