constanta-buzea

Un fapt divers interesant despre poezia „Cling, cling, mânzule” de Constanţa Buzea este că aceasta reprezintă un omagiu adus legăturii dintre mamă și copil și exprimă iubirea și afecțiunea dintre cei doi. Constanţa Buzea a fost o poetă și prozatoare română, cunoscută pentru poeziile sale pline de delicatețe și emotivitate. Mesajul profund al poeziei „Cling, cling, mânzule” ne îndeamnă să ne bucurăm de legăturile noastre emoționale și să valorificăm frumusețea și bogăția vieții, prin iubire și afecțiune, chiar și în cele mai mici detalii, precum sunetul emis de mânz.


Mi-a spus mama că la prânz
S-a născut în grajd un mânz.
Mânzul este alb şi blând,
Merg să-l văd, că e plăpând.

Să-i arăt un clopoţel,
Să se bucure şi el,
Să i-l pun la gât să-i sune,
Cling, cling, mânzule minune!

Hai cu mine, hai în casă,
Mi-a spus mama că ne lasă.
Să te mângâi, să te pup,
Să-ţi arăt şi un hulub.

Dar aştept venirea serii,
Să mai creşti, să nu te sperii.

Rezumat extins la poezia Cling, cling, mânzule de Constanţa Buzea

Poezia „Cling, cling, mânzule” de Constanţa Buzea este o poezie plină de delicatețe și nostalgie, care prezintă relația dintre un mânz și mama sa.

Poezia începe prin prezentarea sunetelor emise de mânz, care simbolizează viața și vitalitatea acestuia. Poetul sugerează că sunetele „cling, cling” sunt o expresie a bucuriei și a energiei tineretii și a vieții. În același timp, poetul descrie relația dintre mânz și mama sa, sugerând că aceasta este o legătură strânsă și plină de afecțiune.

În strofele următoare, poetul meditează asupra naturii relației dintre mânz și mama sa și sugerează că aceasta este o legătură profundă și emoțională, care este de neprețuit. El sugerează că legătura dintre mânz și mama sa este o expresie a iubirii și a afecțiunii, care nu poate fi explicată în cuvinte.

În final, poetul sugerează că legătura dintre mânz și mama sa este o expresie a naturii și a vieții în general, care este plină de delicatețe și de emoție. Mesajul profund al poeziei ne îndeamnă să apreciem legăturile noastre emoționale și să ne bucurăm de frumusețea și bogăția vieții.

În concluzie, „Cling, cling, mânzule” este o poezie plină de delicatețe și nostalgie, care prezintă relația dintre un mânz și mama sa. Mesajul profund al poeziei ne îndeamnă să apreciem legăturile noastre emoționale și să ne bucurăm de frumusețea și bogăția vieții.

Informații adiționale poezii Constanța Buzea

Constanța Buzea a fost o poetă din România. Opera poetică a sa numără peste 20 de volume, la care se adaugă câteva antologii. Poetei i s-au decernat premii literare importante, cum ar fi Premiul Uniunii Scriitorilor şi Premiul Academiei. Constanţa Buzea este şi autoare de cărţi pentru copii, apreciate şi răsplătite cu premii literare.