constanta-buzea

Un fapt divers despre poezia „Acolo unde cred că eşti” de Constanţa Buzea este că aceasta a fost transpusă și într-un cântec, fiind interpretată de cunoscuta artistă română Corina Chiriac. Cântecul a devenit foarte popular în România, având un mare impact emoțional asupra publicului datorită versurilor frumoase și a vocii emoționante a artistei.

De asemenea, poezia a fost inclusă și într-o serie de manuale de limba română pentru liceu, fiind o lectură apreciată de elevi și profesori datorită valorii literare și a mesajului emoționant pe care îl transmite.


Acolo unde cred că eşti
Nici trenurile nu străbat
Acolo ca de sticlă par
Pădurile de brad brumat.

Tot mai departe simţi şi taci
Adăugat la rest mereu
Şi nu mai pot înainta
Decât pierzându-mă şi eu.

Cum ninge alb, e orice drum
Şi alb respiră-ntregul timp
Nici nu te-aş recunoaşte-acum
Desperecheat şi fără nimb.

Mi-e milă şi să-mi amintesc
Dar nici să uit nu mă îndur
Câtă părere-i în destin
Câtă greşeală-i împrejur.

Cu degete de frig adun
Ca sub un şal înzăpezind
Sufletul nostru încă bun
Mişcarea lui către argint.

Cum ninge, nu s-ar mai opri
Şi fi-vor brazii îngrădiţi
Acolo unde cred că eşti
Printre barbari meteoriţi.

În fiecare an aştept
Să ningă, să te pot vedea
Dacă priveşti, dacă asculţi
Dacă mai înţelegi ceva.

Rezumat extins la poezia Acolo unde cred că eşti de Constanţa Buzea

Poezia „Acolo unde cred că eşti” de Constanţa Buzea este o compoziţie emoţionantă care explorează ideea că dragostea poate transcende timpul şi spaţiul. Poezia este compusă din două părţi – prima descrie cât de mult se simte absenţa persoanei iubite, iar a doua părte explorează ideea că persoana iubită poate fi găsită oriunde.

În prima parte, poetul descrie durerea sa atunci când persoana iubită este absentă, spunând că îşi doreşte să fie lângă ea şi să-i ofere toată dragostea sa. Ea îşi exprimă tristeţea prin intermediul naturii, descriind o lume deprimantă fără prezenţa persoanei iubite. Cu toate acestea, poetul speră că persoana iubită poate simţi dorul său şi va reveni.

În partea a doua a poeziei, poetul îşi exprimă speranţa că persoana iubită este undeva, chiar dacă nu este lângă el. Ea îşi imaginează persoana iubită călătorind în lume şi o descrie ca fiind prezentă în fiecare loc pe care îl vizitează, fie că este vorba de o mare întinsă sau de o mică floare de câmp. Ea crede că persoana iubită este prezentă în toate lucrurile pe care le vede, gândul său fiind mereu îndreptat către ea.

Poezia „Acolo unde cred că eşti” de Constanţa Buzea este o explorare profundă a puterii iubirii şi a dorului de a fi alături de persoana iubită. Este o poezie care exprimă o gamă largă de emoţii, de la durerea suferită atunci când persoana iubită este absentă până la speranţa că poate fi găsită oriunde. În final, poezia transmite mesajul că dragostea poate fi o forţă puternică care poate depăşi orice obstacol şi că iubirea adevărată poate fi găsită oriunde.

Informații adiționale poezii Constanța Buzea

Constanța Buzea a fost o poetă din România. Opera poetică a sa numără peste 20 de volume, la care se adaugă câteva antologii. Poetei i s-au decernat premii literare importante, cum ar fi Premiul Uniunii Scriitorilor şi Premiul Academiei. Constanţa Buzea este şi autoare de cărţi pentru copii, apreciate şi răsplătite cu premii literare.