Adrian-paunescu

Un fapt interesant despre poezia „Cerere” de Adrian Păunescu este că aceasta a fost publicată pentru prima dată în anul 1973, în volumul său de poezii intitulat „Versuri alese”. Acest volum a fost foarte bine primit de public și de criticii literari și a confirmat talentul și potențialul lui Păunescu ca poet. Poezia „Cerere” a fost una dintre cele mai apreciate poezii din acest volum, surprinzând sensibilitatea și emoția autorului în fața temelor universale ale iubirii și ale dorinței de a fi împreună cu persoana iubită. Această poezie sugerează puterea iubirii de a ne transforma și de a ne face să ne simțim în viață și subliniază importanța de a căuta și de a aprecia iubirea în căutarea fericirii și împlinirii în viață.


Asist întâmplător
la spectacolul prostiei lumii
și parcă aș vrea să-mi iau abonament.

Rezumat extins la poezia Cerere de Adrian Păunescu

„Cerere” este o poezie a lui Adrian Păunescu care surprinde într-un mod sensibil tema iubirii și a dorinței de a fi împreună cu persoana iubită. Poezia este o meditație profundă asupra condiției umane și a puterii iubirii de a ne transforma și de a ne face să ne simțim în viață.

În prima strofă, autorul descrie imaginea unui om care își cere iubita să rămână cu el și să îi ofere dragostea și afecțiunea sa. Autorul subliniază faptul că aceasta este singura cale prin care poate să se simtă împlinit și să găsească sensul vieții sale.

În a doua strofă, autorul sugerează că iubirea este o forță puternică care ne poate transforma și ne poate face să ne simțim vii. Autorul subliniază faptul că iubirea ne poate umple de fericire și de bucurie și că este important să îi permitem să ne transforme și să ne facă să ne simțim mai bine.

În strofa a treia, autorul descrie imaginea unei iubiri care poate fi împărtășită de două persoane care se iubesc cu adevărat. Autorul subliniază faptul că aceasta este o experiență unică și că trebuie să o prețuim și să o trăim cu intensitate.

În ultima strofă, autorul sugerează că iubirea este o necesitate a vieții și că trebuie să o căutăm și să o apreciem. Autorul subliniază faptul că iubirea ne poate face să ne simțim împliniți și să găsim sensul vieții noastre.

În concluzie, poezia „Cerere” de Adrian Păunescu este o meditație profundă asupra iubirii și a dorinței de a fi împreună cu persoana iubită. Poezia subliniază puterea iubirii de a ne transforma și de a ne face să ne simțim în viață și sugerează că iubirea este o necesitate a vieții pe care trebuie să o căutăm și să o prețuim.


Informații adiționale despre Adrian Păunescu

Vezi aici toate lista la toate poeziile lui Adrian Păunescu pe povesti-online.com. Citeste mai mult despre Adrian Paunescu pe Wikipedia.

A debutat ca autor literar în anul 1960. Autorul a peste cincizeci de cărți, în majoritate volume de versuri, Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeți români contemporani deși a fost născut în Basarabia.