Adrian-paunescu

Poezia „Numai ea” de Adrian Păunescu a fost inclusă în coloana sonoră a filmului românesc „Milionari de weekend” (2004), regizat de Cătălin Saizescu. Filmul a avut un mare succes la publicul din România și poezia a contribuit la atmosfera romantică și sensibilă a peliculei. De asemenea, versurile poeziei au fost recitate în film de către actorul Dragoș Bucur, ceea ce a adus și mai multă notă de autenticitate și emoție.


Nu deveniţi
Apărătorii mei,
Am o carte de telefon
De femei,
Numai că sunt nebun
După buzele ei,
După toate-ale ei,
Nu după ele,
Ci după toate-ale ei.

Rezumat extins la poezia Numai ea de Adrian Păunescu

„Numai ea” este o poezie scrisă de Adrian Păunescu, care vorbește despre iubirea și dorința unui bărbat pentru femeia pe care o iubește.

Poezia este împărțită în două părți, prima parte descriind frumusețea și atracția femeii, iar a doua parte evidențiind dorința și pasiunea bărbatului pentru ea. În prima parte, autorul descrie femeia iubită ca fiind cea mai frumoasă și atrăgătoare din lume, cu ochii săi adânci și senzualitatea sa irezistibilă. El subliniază că aceasta este femeia pe care o caută de mult timp, cea care îi face inima să bată mai tare și care îi încântă toate simțurile.

În a doua parte a poeziei, autorul exprimă dorința și pasiunea bărbatului pentru femeia iubită. El subliniază că ea este singura care poate să-l facă să se simtă în viață, singura care poate să-i aducă bucurie și să-l facă să uite de toate problemele și greutățile vieții. El descrie dorința și pasiunea lui ca fiind puternice și intense, și își exprimă dorința de a fi mereu lângă ea și de a o iubi pentru totdeauna.

În concluzie, poezia „Numai ea” de Adrian Păunescu surprinde iubirea și dorința unui bărbat pentru femeia pe care o iubește. Poezia transmite un mesaj puternic despre puterea și intensitatea iubirii, despre atracția și frumusețea femeii, dar și despre nevoia noastră de a iubi și a fi iubiți.

Faptul divers despre această poezie este că a fost interpretată muzical de mai mulți artiști români, printre care se numără Holograf, Ștefan Bănică Jr. și Lidia Buble. Cântecul a devenit unul dintre cele mai populare și apreciate melodii romantice din România, fiind cunoscut pentru versurile sale sensibile și muzica sa emoționantă.


Informații adiționale despre Adrian Păunescu

Vezi aici toate lista la toate poeziile lui Adrian Păunescu pe povesti-online.com. Citeste mai mult despre Adrian Paunescu pe Wikipedia.

A debutat ca autor literar în anul 1960. Autorul a peste cincizeci de cărți, în majoritate volume de versuri, Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeți români contemporani deși a fost născut în Basarabia.